Annons
Nyheter

Köpstaden protesterar mot tält

Nyheter • Publicerad 5 juni 2008

FÄRJESTADEN

Det kan ha sina sidor att slå upp ett tält. Åtminstone om det sker på annans mark och det ska bedrivas försäljning i tältet. Ölands Köpstad klagar nu, via advokat, högljutt på en så kallad outlet som vuxit upp utanför köpcentret.

Annons

I sommartider växer de upp lite här och var – tälten. Nu är det inte campingar vi syftar på utan tillfällighetsaffärerna. Ni vet så kallade outlets och liknande. Färjestaden utgör nu inget lysande undantag från sådan verksamhet. Snarare tvärtom. Men de senaste tillskotten i tältfloran verkar stå på ganska skakiga och rent av olagliga ben.

Bara för någon vecka sedan växte med blixtens hastighet ett av alla dessa ”outlets” upp på den grusade ytan mellan Ölands Köpstad och Beijers. Bygglov var sökt, men tydligen var det bråttom med att få igång försäljningen, så man väntade inte på att få det beviljat.

NEDMONTERING

Tältet kom upp och folket på Ölands Köpstad surnade till ordentligt. Och man kan väl lugnt hävda att de hade åtminstone viss anledning. Marken är nämligen ämnad som extra parkeringsutrymme för Köpstadens kunder under sommarmånadernas förväntade köprusch och arrenderas dessutom av köpcentret.

Köpcentret har nu kopplat in advokat som ska se till att få tältet ”omgående nedmonterat”. Men Köpstaden har å sin sida själva slagit upp ett tält utanför portarna.

– Och det har inget bygglov det heller, meddelas från Mörbylånga mijö- och byggnadsnämnd.

Just det tältet är dock av mer tillfällig karaktär. Vilket för övrigt är en viss risk för det förstnämnda också – om Köpcentrets advokat kan driva det därhän.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons