Nyheter

Köpingskolans framtid dyster trots beslutet om återremiss

Nyheter • Publicerad 29 november 2007

MÖRBYLÅNGA

Föräldraföreningen var givetvis glada över att man ännu en gång lyckats avvärja en nedläggning. Men Köpingskolans framtid ser ändå fortfarande mörk ut, enligt Kent Ingvarsson (m).

Föräldraföreningen var givetvis glada över att man ännu en gång lyckats avvärja en nedläggning av skolan. Men vad var det som drev kommunalrådet Ingvarsson att begära återremiss?

– Min begäran om återremiss berodde på att det fanns folk bland moderaterna som ändrat inställning, säger Kent Ingvarsson själv om saken.

Och det hade kanske insatta bedömare kunnat lista ut efter ett tag. Men Kent Ingvarsson hävdar också, trots att han själv kritiserat de som inte velat lita på det siffermaterial som presenterats, att det ”möjligen kan finnas små brister här och var.”

– Det finns inga kostnader för Oasen. Dessutom vill vi se en konsekvensanalys av hur det ser ut om eleverna blir kvar på Köpingskolan.

SMUTSKASTNING?

Detta låter nu lätt krystat och Kent Ingvarsson är snar med att påpeka att framtiden för Köpingskolan ändå inte kan vara särskilt ljus – som skola.

– Till år 2010 måste vi, om vi har kvar skolbyggnaden, handikappanpassa byggnaden för åtskilliga miljoner...

Föräldragruppen, som återigen lyckas bromsa precis innan stupkanten, ville inte kännas vid något ”kränkande e-postskickande”.

– Nej, vi har inte varit inblandad i någon som helst smutskastning, försäkrade Annelie Johansson och Monika Bergman med en mun.

NÅGOT TRÖTTSAMT

För övrigt är de förstås nöjda med återremissen.

– Vi har länge efterlyst en konsekvensanalys, och nu får vi förhoppningsvis äntligen en sådan. Nu får de chansen att se över hela skolorganisationen och redogöra för vad vi vill med den. Men, pöngterar Monika Bergman, vi vill inte ställa verksamheter mot varandra. Kanske behövs det en översyn av kommunens hela ekonomi och en omfördelning av pengarna. Det kan ju tänkas att just skolan behöver mer pengar.

Men allvarligt talat, är ni inte trötta på det här nu? Ni har ju hållit på i ett bra tag nu.

– Jo, det har blivit mycket skola... och nu blir det ett nytt varv, medger Annelie Johansson med en lätt suck.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.