Nyheter

Köpingbaden i ny kostym

Nyheter • Publicerad 21 juni 2010

KÖPINGSVIK

Köpingbaden, en av Ölands allra finaste badplatser, har nu återfått sin forna glans. Och det med råge.

Under vintern har anläggningen fått en ordentlig ansiktslyftning och det mest spektakulära är den permanenta brygga som sträcker sig 125 meter ut i Kalmarsund.

Anrika strandrestaurangen Sinus är helt ombyggd, med bland annat nytt kök och den stora uteserveringen kommer på kvällarna sannolikt bli traktens hetaste nöjespuls med livemusik, shower, dans och drinkar.

Vattenrutchbanorna har också renoverats, liksom servicebyggnad och reception, och Ragnar Gatukök har blivit en pizzeria med namnet Lilla Alvaret.

Men det här är bara början, till nästa sommar är havsvattenpoolen längst ute på bryggan färdig att tas i bruk, och där kommer det också att finnas åtta övernattningsstugor och en servering och bar. Dessutom får Sinus tillbaka den takterrass som fanns från början.

Men entreprenören P–O Perssons visioner sträcker sig längre än så, i planerna finns också uthyrningsstugor och borätter.

P–O Persson är mannen bakom utvecklingen av handelscentren Giraffen och Hansa City i Kalmar, liksom polishuset, och sedan förra året har han alltså kastat sin blickar mot Öland, som inte är helt obekant för honom. Hustrun härstammaar nämligen från Södvik och sommarstället finns i Sandvik.

Och i fredags var det dags för P–O Persson att inviga den första etappen av Köpingbadens förnyelse. Uteserveringen var fylld med folk, det serverades en grillbuffé och en trubadur underhöll.

Påfallande många köpingsbor fanns på plats för att stilla nyfikenheten, och det var idel positiva kommentarer bland dem. Och undra på, anläggningen har ju varit tämligen förfallen de senaste decennierna.

En äldre köpingsbo i förskingringen, som föredrog att vara anonym eftersom han ansåg att det stora bryggbygget varit lite infekterat, tyckte att det är fantastiskt att det kommer folk från fastlandet som vill satsa på Öland.

Efter att P–O Persson klippt av det blågula bandet vid bryggans landfäste var det en jämn ström med folk som passade på att inspektera bygget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.