Nyheter

Konflikt i (C) - Ateva hoppar av

Nyheter • Publicerad 23 september 2009

Efter att ha hamnat på kollisionskurs mot partiledningen har Christina Ateva oväntat hoppat av uppdraget som kommunkretsordförande för Centern i Borgholm.

– Jag kan inte ställa upp på den politik som förs när det gäller kommunens ekonomi och då är bäst att träda tillbaka, säger Christina Ateva.

Helt skilda synsätt på hur Borgholms ekonomiska problem ska hanteras framgent är Christina Atevas förklaring till varför hon med omedelbar verkan lämnat kommunkretsordförandeuppdraget i Centern.

– I början togs SKL:s analys av Borgholms ekonomi och även revisorernas rapport på allvar, men nu verkar det inte vara så noga längre. I dessa tider behövs stadig och tydlig ledning, men här är det för gungigt, differensen är för stor, säger Christina Ateva i en förtäckt kritik av kommunalrådet och partikollegan Lisbeth Lennartsson.

Inom Centern ifrågasätts Atevas agerande.

– Folk kan vara arga och ha olika uppfattningar, men det tar man internt. Att direkt kasta in handduken för att man kommit ihop sig med kommunledningen är något helt nytt för mig. Det har jag aldrig varit med om, så gör man inte, säger Stig Bertilsson och sätter stora tvivel till att Christina Ateva kan fortsätta som ordförande för utbildningsnämnd

LÄS MER I TORSDAGENS ÖLANDSBLADET

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.