Nyheter

Kommunen utreder boll- och mässhall

Nyheter • Publicerad 10 februari 2011

BORGHOLM

Kommunledningen tar nu ett konkret steg mot boll- och mässhall i Borgholm.

– En sådan innebär ett lyft för både näringslivet och föreningslivet, kommenterar kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C).

Diskussionerna tycks ha gått höga och spretat åt alla håll när kommunstyrelsens arbetsutskott i Borgholm nyligen diskuterade konstgräs.

När krutröken lagt sig fanns enligt kommunalrådet Lisbeth Lennartsson två huvudspår kvar.

– Utredning fortsätter gällande konstgräsplan vid Slottsskolans sporthall eller stenmjölsplanen i Köpingsvik. Vi kommer också att titta på hur ett samarbete med Högby IF skulle kunna se ut. Jag ser samarbetsmöjlighet med Högby som framtidssatsning på norra Öland och det ekonomiskt bästa alternativet för kommunen i nuvarande kärva läge, säger kommunalrådet.

UTREDA HALL

Siktet i Högby IF är konstgräs 2012 och då på Nya IP.

– Vi koncentrerar oss helt och hållet på Nya IP i Löttorp. Även om det byggs en konstgräsplan på B-planen i Borgholm eller på grusplanen i Köpingsvik behövs det även en plan på norra Öland, förklarade Högby IF-ordföranden Anders Adebrant för en tid sedan.

Resultatet av ett samarbete kan bli att Borgholm/Köpingsvik blir utan renodlad konstgräsplan, men med boll- och mässhall.

– Jag och Eddie Forsman har lagt fram och beslutat att ge ett utredningsuppdrag till tjänstemännen för byggnation av boll- och mässhall i Borgholm.

– En sådan innebär ett lyft för både näringslivet och föreningslivet runt staden och kan byggas kommunalt eller i privat regi med någon form av tjänsteköp från kommunens sida, förklarar Lisbeth Lennartsson och lyfter fram vikten av fortsatt dialog.

– Kultur- och fritidsnämnden och föreningslivet måste vara med i de fortsatta diskussionerna, det är vi alla överens om.

HELLRE HALL

Förslaget att bygga boll- och mässhall i Borgholm, och då bakom det gamla mejeriet, lanserades under valrörelsen av moderaternas Eddie Forsman.

– Vi moderater har hela tiden sagt hellre fullstor boll- och mässhall än konstgräs. Och nu finns världens chans att bygga något helt unikt för regionen, förklarade moderaternas talesman samtidigt som de första skolpaviljongerna anlände till den tänkta platsen för boll- och mässhallen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.