Annons
Nyheter

Kommunen för sen att rapportera skada

Nyheter • Publicerad 4 december 2006

MÖRBYLÅNGA

Länsförsäkringar Kalmar län kommer ej utreda en eventuell skadeståndsskyldighet via ansvarsförsäkringen eftersom miljö- och byggnadsförvaltningen inte framförde anspråket inom de stipulerade sex månaderna.

Annons

Enligt ansvarsvillkoret skall en skada som kan medföra skadeståndskrav anmälas till försäkringsbolaget så snart som möjligt, dock senast inom sex månader. Så skedde inte i detta fall.

Ärendet gäller ett ersättningsanspråk mot kommunen för bland annat döda djur. Trots att anspråket inkomststämplades den 14 december 2005, erhöll Länsförsäkringar inte skadeanmälan förrän den 20 oktober året därpå.

– Ni har således inte anmält angivna skada inom sex månader från det att ni erhöll kännedom om skadan, konstaterar försäkringsbolaget och svär sig fri från ersättningsskyldighet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons