Annons
Nyheter

Kommunen anmäler sig själv

Nyheter • Publicerad 13 mars 2007

BORGHOLM

Borgholms kommun polisanmäler Borgholms kommun! I stridens polisanmälda centrum: en ostädad tomt vid vattenverket i Rälla.– Jag kan väl tycka att det är aningen märkligt att en intern fråga hanteras så, säger Benny Wennberg, vd för miljöbrottsmisstänkta Borgholm Energi.

Annons

Miljöinspektörerna i Borgholm är av den hårdhudade sorten, för några månader sedan stoppade de driften vid Sörens Bröd, nu polisanmäler de kommunägda Borgholm Energi.

– Kommunen polisanmäler kommunen! Brottsplatsen är Rälla Tall 9:20 med brottstid november 2005 fram tills nu, rapporterar polisman Bo Johansson med illa dold munterhet.

– Det handlar om en tomt vid vattenverket som är nedskräpad och som varit så i vart fall sedan november 2005 då platsen inspekterades av miljö- och byggnadsförvaltningen. Eftersom tomten fortfarande är ostädad anmäler inspektören Stina Dahlblom ärendet till miljöåklagaren i Växjö, berättar han vidare.

MÄRKLIGT

Benny Wennberg, vd för Borgholm Energi, bekräftar den pikanta interna kommunstriden.

– Jo, det stämmer. Vi har inte varit tillräckligt snabba att städa upp efter oss, det har ju byggts där. Från det föreläggande jag har i handen kan jag läsa att det handlar om möbler, säkert inte våra, rester av den gamla byggnaden, vattenrör och annat skräp.

Enligt föreläggandet från miljö- och byggnadsförvaltningen ska skräpet vara borta senast i augusti, annars hotar vite.

– Samt anmälan till miljöåklagaren? Jo, så kan man göra...om man vill.

Energibolagets vd värjer sig i det längsta för att kritisera miljö- och bygg, men kan till slut inte undvika en bister kommentar:

– Jag kan väl tycka att det är aningen märkligt att en intern fråga hanteras så. Samtidigt har de ett jobb att sköta och är av den åsikten att vi inte skött oss.

Annons

BEKLAGAR

I nästa andetag utlovar han bot och bättring.

– Vi beklagar och är jätteledsna och ska självklart göra rätt för oss.

MICHAEL STÅHL

FOTNOT: Ölandsbladet har utan framgång sökt miljöinspektör Stina Dahlblom för en kommentar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons