Annons
Nyheter

Kommunen 266,2 kilo lättare

Nyheter • Publicerad 9 mars 2007

BORGHOLM

38 glada deltagare från Borgholms kommun antog utmaningen från kommunen att gå ner i vikt. Cirka 20-25 stycken härdade ut 16 veckor och resultatet blev att de sammanlagt gick ner 266,2 kilo.

Annons

Karin Jakobsson från Viktväktarna har guidat två grupper på sammanlagt 38 personer sedan i början av november 2006. Denna kväll är det finalen. Några har kommit och gått under de här månaderna och några har helt fallit ifrån. För att gå ned i vikt, ställer man delmål, när man gått ned tio procent av sin startvikt blir man belönad med en nyckelring. När man nått sin målvikt blir man guldmedlem och får vara med i klubben gratis, efter det får man följa ett jämviktsprogram under sex veckor.

– Går man upp mer än två kilo igen, får man börja betala avgift igen, berättar Karin Jakobsson.

Gruppen, som träffades i Köpings skola på torsdagskvällen, är överens om att de ska träffas hemma hos varandra en gång i veckan och väga sig i fortsättningen. Det är viktigt att man har någon som stödjer och peppar en så man inte faller för frestelser.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons