Annons
Nyheter

Kommunalråd reagerar på film om Rällaskogen

Nyheter • Publicerad 1 juli 2009

En film på hemsidan för Rällaskogens vänner har gjort Borgholms kommunalråd Lisbeth Lennartssson (C) rejält irriterad.

På sin blogg skriver Lisbeth att filmen är ”kränkande mot demokratin men framförallt kränkande mot ägarna av den aktuella marken. Det ökar inte samarbetsmöjligheterna och inte heller tilltron till föreningen Rällaskogens Vänners ledning”.

Annons

Yvonne Thoor, ordförande i Rällaskogens vänner, skriver såhär på hemsidan om filmen, med titeln ”Ö(de)land”:

”Det är svårt att med ord förklara hur det känns när man tar del av politikers och exploatörers planer för Rällaskogen. Stefan Olof Lundgren har dock hittat ett sätt som är väldigt talande...”.

Filmen inleds med bilder på kommunhuset i Borgholm där gorillor klippts in i bilderna. Sedan fortsätter det under några minuter med bland annat bilder av Ekerums ägare Ulf Ekelöf med motorsåg, kalhyggen och dödskallar. Allt ackompanjerat av musik som förstärker olustkänslan.

Lisbeth Lennartsson anser att filmen är en ”skräckproduktion” och att ledamöterna i kommunstyrelsen är ”mycket upprörda”.

– Jag har bara vidarebefordrat filmen, det är inte vi som gjort den. Man får se den som en konstnärlig film. På Rällaskogens blogg får man skicka in åsikter, jag vill inte censurera, fortsätter Yvonne Thoor.

– Jag tror filmen speglar våra känslor. Det här är en skog som så många använder dagligen, jättemånga mår dåligt av planerna, fortsätter Yvonne.

– Filmen är oförskämd inte minst mot Ulf Ekelöf, menar Lisbeth Lennartsson.

Hon upprörs också över att politiker och tjänstemän framställs som gorillor.

– Med tanke på att Rällaskogens vänner lägger ut filmen på sin hemsida sjunker deras trovärdighet, menar Lisbeth Lennartsson.

Hennes kollega i kommunstyrelsens arbetsutskott, Eddie Forsman (M), är också upprörd:

Annons

– Jag kan ta att de driver med politiker, men inte att de driver med entreprenörer.

– Jag hoppas att föreningen Rällaskogens Vänner inte står bakom filmen. För gör de det, ska jag jobba för att kommunen ska avsluta allt samarbete med den föreningen så fort som möjligt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons