Annons
Nyheter

Kom knivbeväpnad till skolan

Nyheter • Publicerad 23 november 2007

BORGHOLMS KOMMUN

Bråket i klassen slutade med att en av eleverna gick hem och kom tillbaka knivbeväpnad.

Annons

– En jättetråkig händelse, något man inte tror ska hända i idyllen, kommenterar skolans rektor.

Kniv-incidenten på ölandsskolan ägde rum efter ett bråk mellan två klasskamrater.

– Det var bråk och den ene säger att han ska gå hem och hämta en kniv och går iväg, berättar skolans rektor.

Den knivhotade eleven blev rädd och berättade för läraren om intermezzot och hotet.

– Då mötte läraren upp den här killen när han kom tillbaka och då hade killen en kniv på sig, berättar skolans rektor, som ser allvarligt på händelsen.

”MAN TROR INTE DET SKA HÄNDA”

– Jag har jobbat 40 år i skolvärlden och...det är något man inte tror ska hända i idyllen. Samtidigt visar det inträffade att man inte går fri från sådana här händelser, det kan hända i Stockholm och det kan hända på Öland.

Den knivutrustade eleven fördes med bestämd hand till lärarrummet på skolan och avväpnades.

– Det hela sköttes jättebra utan dramatik, men givetvis blev det väldigt upprörd stämning i klassen och på skolan, säger rektorn.

I dag, knivdramat ägde rum i slutet av förra veckan, ska klassen fungera normalt.

Annons

STÖTTATS AV SKOLPSYKOLOGEN

– Eleverna har fått prata och skriva av sig, skolpsykolog stöttar de två elever som bråkade, deras familjer får också det stöd de behöver – det görs ett bra jobb för att ställa allt till rätta. Det inträffade är mycket tråkigt, men styrkan är att vi kan vända det, vilket vi har förutsättningar att göra.

– Nu fungerar klassen och för en utomstående går det inte att se att denna mycket tråkiga händelse ägt rum. Samtidigt är vi på skolan väldigt uppmärksamma och har koll på att allt fungerar som det ska.

Knivdramat på ölandsskolan, i Borgholms kommun, är polisanmäld och på grund av elevens ålder även ett ärende för de sociala myndigheterna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons