Annons
Nyheter

Knappast en drogfri festival

Nyheter • Publicerad 17 juli 2007

STORA FRÖ

Musik verkar dessvärre inte vara det enda inslaget på festivalen Öland Roots. Nu sitter två personer anhållna misstänkta för narkotikabrott och i lördags togs en kraftigt drogpåverkat 18-åring om hand.

Annons

– Han var helt okontaktbar. Han var fullständigt livsfarlig, berättar polisen.

Enligt polisen har de båda fastlänningarna i 20-årsåldern befattat sig med marijuana, som de troligen sålt till festivaldeltagarna. Enligt Sveriges Radio Kalmar skall de misstänka arbetat på alkoholserveringen på området, när ett vittne upptäckte deras ”extraknäck” och tipsade polisen.

FARLIG DROG

Vid midnatt natten till fredag tog polisen hand om en narkotikapåverkad 18-åring på festivalen.

– Han var helt okontaktbar. Han var fullständigt livsfarlig, både för sig och omgivningen, berättar en polisman som var med vid gripandet.

Den narkotikapåverkade 18-åringen, som kommer från Växjö, blev våldsam och fördes med hand- och fotbojor till psykakuten i Kalmar. Drogen som 18-åringen testat, bromo dragonfly, hade han köpt på nätet. Samma preparat orsakade i våras en ung missbrukares död.

KENTH JÖNSSON

JAN L LINDGREN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons