Annons
Nyheter

KLT skaffar nytt biljettsystem

Nyheter • Publicerad 7 februari 2013

ÖLAND

Mycket tyder på att Kalmar Läns Trafik är på gång att skrota det omdiskuterade biljettsystemet som fungerat ytterst sporadiskt och orsakat bolaget grandiosa förluster. Minussiffrorna är nu nere på knappt 18 miljoner. Men det är förstås bättre än förra vid ingången av 2012 då siffran låg på 55 miljoner minus…

Annons

För någon månad sedan kunde Ölandsbladet avslöja att Kalmar Läns Trafikens (KLT) omtalade biljettsystem fortfarande inte fungerade tillfredsställande (åtminstone inte på Öland), trots att ledningen hävdade motsatsen. I KLT:s bokslut kommer också en ganska tydlig signal om att biljettsystemet är på väg att skrotas. Man skriver helt enkelt av alla kostnader – 24 miljoner – för det inköpta systemet.

– Jo, det kan vara en sådan signal, medger Trafikstyrelsens vice ordförande, Kent Ingvarsson (M).

– Man tar det som en engångskostnad och parallellt med det kan man göra en ny upphandling.

NYTT SYSTEM

Poängen med Kent Ingvarssons resonemang är givetvis att KLT:s ledning inte kan börja scanna marknaden efter ett lämpligt, fungerande biljettsystem samtidigt som man har kvar kostnader för det gamla (obrukbara…) systemet.

– I slutet av februari ska vi ha ett möte. Och då får vi en indikation på hur läget är – och om det ska ut med en allmän förfrågan om ett nytt system.

Och det norska företaget FARA som levererade senast…

– Lär väl inte bli prioriterat.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons