Annons
Nyheter

Kloten rullar i Borgholm

Nyheter • Publicerad 2 juli 2007

Många har väntat länge. På måndagen öppnades äntligen Ölands första bowlinghall, på Harrys i Borgholm. Endast två timmar efter det att dörrarna hade låsts upp sattes de första kloten i rullning.

– De här gubbarna kan sin sak, konstaterar Magnus Hedel som är på plats för att se till att de nya banorna fungerar som de ska.

Annons

Det blir strike på strike och för varje gång ser de tre premiärspelarna mer än nöjda ut. Gilbert ”Gille” Bohman, Köpingsvik och Harald Ekström, Borgholm är inga nybörjare och har tidigare åkt till Kalmar för att spela. Nu finns samma möjligheter på nära håll och spelmöjligheterna blir fler.

– Vi får väl se vad det blir för priser framöver, hur ofta vi har råd att spela, säger Harald Ekström.

Anders Lindström som är innehavare av Harrys berättar att ungdomar och pensionärer kommer att få spela för halva ordinarie priset. Det är tack vare en överenskommelse med kommunen som det blir möjligt.

Boris Andersson kommer från Klippan men har stuga i Borgholm. Även han är en driven bowlingspelare och därhemma har han både egna skor och eget klot.

– Då går det bättre och till nästa år får jag väl ta med dem hit, säger han.

Banorna hos Harrys i Borgholm är helt nya liksom kloten och skorna. Gille, Harald och Boris menar att det tar ett tag innan allting har fått rätta glidet, men vad den okunnige kan se går det inte så dåligt nu heller.

– Du skall få ett tips av mig, säger Boris Andersson.

– Titta inte på käglorna när du rullar iväg klotet. Du skall titta på pilarna i golvet, då rullar klotet dit det skall.

När bowlinghallen nu finns på plats i Borgholm och fler vill pröva på behövs ju någon som kan lära ut den ädla konsten.

– Ja, leda kurser vet jag inte. Men det är klart att jag kan berätta och visa hur det går till, säger Gille Bohman.

Annons

Och Anders Lindström kommer att så fort som möjligt medverka till att en Korpen-serie kan komma igång så att så många amatörer som möjligt kan få en chans att pröva på bowlingens ädla konst.

– Det är ett enormt sug från folk. Fantastiskt roligt att vi äntligen har kommit så här långt, så att kloten kan börja rulla.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons