Nyheter

Klart för nya bostäder i Strandskogen

Nyheter • Publicerad 11 september 2012

STRANDSKOGEN

Mörbylånga kommun får klartecken för ny detaljplan i Strandskogen, vilket innebär nya tomter och bostäder.

Mark- och miljödomstolen avslår överklaganden från åtta grannar.

De åtta klagande har drivit ärendet vidare från kommunal nivå, via länsstyrelsen och nu upp på Mark- och miljödomstolen.

Synpunkterna har gällt allt från allmänna synpunkter om lämplig användning av markresurser till inverkan på känslig natur och fauna.

Exempelvis har de överklagande ansett att avståndet mellan de nya bostadsdelarna och det äldre jordbruksområdet kommer att vara noll eller intet.

Såväl Mörbylånga kommun som länsstyrelsen har tidigare bedömt detaljplanen såsom skälig när det gäller risken för framtida konflikter mellan villaägare och lantbrukare.

Mark- och miljödomstolen ger kommun och länsstyrelse rätt på alla punkter och avslår överklagandet från de åtta grannarna i sin helhet.

Området på sju hektar är beläget i höjd med Saxnäs golfbana, öster om vägen mellan brofästet och Glömminge. Planen omfattar 18 nya tomter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.