Nyheter

Klagomål mot ”nitiska” parkeringsvakter

Nyheter • Publicerad 6 juli 2012

BORGHOLM

Trettio sekunder – sedan blev helgspriten 600 kronor dyrare än beräknat.

– Det är ju bara att betala, men parkeringsvakterna är verkligen på hugget, suckar den bötfällde.

Det är nya sheriffer i stan. Eller rättare sagt, det har kommit nya parkeringsvakter till Borgholm. Deras nit har väckt uppmärksamhet, efter nio månader av mer eller mindre parkeringsanarki råder nu rigorös kontroll, varpå mängder av bilister fått en ”dyr” lapp på vindrutan.

– Jag var inne på Systembolaget i trettio sekunder och hade parkerat för nära korsningen utanför, men trettio sekunder, suckar en man som kommer in på Ölandsbladets expedition 600 kronor fattigare.

– Det är ju bara att betala, men...parkeringsvakterna i Borgholm är verkligen på hugget. De är nitiska.

Om systembolagskorsningen är ökänd i sammanhanget är förbud-att-stanna-skylten utanför Kupan en värdig konkurrent där mången bilist blivit fattigare.

Och arga.

– Vi har väl en 4-5 klagomål om dagen, konstaterar polischef Olof Bråve och ger de klagande ett tips.

– Det är inte till polisstationen i Borgholm de ska vända sig, den som vill överklaga ska först betala och sedan skicka ett brev, med kopia på boten, till polisstationen i Kalmar där en civilanställd tar hand om det.

På boten för 30-sekundersmannen finns för övrigt en annan tidsangivelse, bilen stod enligt parkeringsvaktens noteringar felparkerad i två minuter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.