Nyheter

Kenneth på torget – snart i din tv

Nyheter • Publicerad 21 augusti 2012

Borgholmsprofilen Kenneth Sunesson kommer snart att bli känd i hela Sverige. Han ska medverka i Tv 3:s nya satsning Danspalatset Playa del sol.

– Är man ölänning står man med båda fötterna på jorden, säger han.

Kenneth Sunesson är känd i Borgholm som Kenneth på torget, där han driver sitt gatukök med samma namn. Men i höst kommer han att delta i Tv 3:s nya satsning Danspalatset Playa del sol och bli igenkänd i hela landet. Programmet sänds i åtta delar och har premiär i kväll. För honom var det ett självklart val att vara med i tv.

– Ja de var det. Är det bara vettigt, tycker jag det är trevligt. Det verkar bli ett positivt program och det är ett optimalt ställe som det handlar om. Dessutom kan man passa på att göra lite reklam för sin verksamhet.

Danspalatset ligger på Gran Canaria och är välkänt. Folk vallfärdar dit för att dansa, äta sola, bada och dricka. Det spelas dansbandsmusik och många svenska orkestrar har spelat där genom åren. Kenneth Sunesson har besökt det årligen sedan 1970-talet.

– Det är härlig dansmusik och världens bästa avkoppling. Dans, sol, bad, mat och dricka, allt finns på Playa del sol. I november är det mycket folk och då måste man boka ett år i förväg. Vi är ett gäng som åker dit årligen och vi har alltid haft väldigt kul. Det är trevlig stämning och alla är som en stor familj.

Några i tv-teamet haffade han och särbon Birgitta ”Bissan” Andersson och undrade om de var intresserade. De tror det beror på deras lättsamma sinnelag och att de är kända profiler där nere.

– Jag och Bissan är där mycket och dansar. Vi känner ägarna och förmodligen tyckte tv-teamet att vi var lättsamma, glada och pigga.

Tv 3 beskriver serien som ”Stockholmsveckan i Visby fast förflytta den till Gran Canaria och byt ut ungdomarna mot pensionärer”. Men det håller inte Kenneth med om.

– Nej, det stämmer inte. Det är varierande ålder och jag själv har en bit kvar till pensionen. Det är från 40 år och uppåt.

Kenneth Sunesson åker till Playa del sol två gånger om året. Det blir mellan fyra och fem veckor per år, fördelade på mars och november. Han ser anläggningen som sin sommarstuga.

– Har man jobbat en hel sommar är det perfekt att komma dit och ta det lugnt. De har allt man kan önska sig, det är underbart. November är gjutet att åka dit. Det är en så tråkig månad här hemma och då är det perfekt att åka dit. Dessutom är det en hel del borgholmsbor som jobbar där och åker dit som besökare.

Tv-medverkan är något han tar lätt på.

– Jag bryr mig inte så mycket. Det är en rolig grej som öppnar nya vägar och man träffar nya människor. Är man ölänning står man med fötterna på jorden.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.