Annons
Nyheter

Katten, vad mycket husdjur!

Nyheter • Publicerad 9 januari 2006

MÖRBYLÅNGA

Nu kan Mörbylånga kommun öka sitt invånarantal med 56 individer i ett svep om en småländsk kvinna får som hon vill.

Annons

Smålänningen Suzanne Ahlgren är en kvinna som alltid haft djur omkring sig – och många dessutom. I dag bor hon i Emmaboda kommun, men hon vill gärna flytta till Öland, helst Mörbylånga som hon tycker verkar fint.

– Jag har endast varit där en gång, men jag har hört mycket av folk och läst en del, skriver hon.

Det är bara ett problem, eller för att vara noga, ett femtiotal – nämligen hennes fem hundar och 50(!) katter. Har man sååå många katter får man nämligen inte bo var som helst. Enligt lagen krävs det tillstånd från kommunen att inneha mer än tio, varför kvinnan skrivit till miljö- och byggnadsnämnden för att höra om hon och katterna är välkomna.

ÖVER 200 HUSDJUR

I brevet berättar hund- och kattägaren att hon tidigare bott mitt i Gävle, endast 800 meter från Stortorget, och där vållade inte djuren några problem – förutom möjligen hennes 207(!) smådjur, bland annat råttor, hamstrar, kaniner och duvor, vilka togs ifrån henne efter påstådd vanskötsel. Sedan ärendet varit uppe i länsstyrelsen fick dock kvinnan rätt att behålla dem, men avböjde eftersom hon flyttat till ett mindre boende.

Hundarna och katterna fick hon dock aldrig några klagomål på, de var för det mesta inomhus och hölls annars inhägnande (de smet aldrig i väg), och kattströet slängde hon med soporna.

Och det är inte vilka katter som helst. Alla är vaccinerade och dessutom försäkrade för 30 000 kronor per styck (hundarna för det dubbla), intygar kvinnan, som haft dem i tolv år.

VILL BO CENTRALT

Suzanne Ahlgren har redan sett ut sig ett hus som hon vill bo i på Linnégatan i centrala Mörbylånga. De andra boende sade sig inte ha något emot djur, varför hon gärna vill flytta in så snart som möjligt.

Hon vill gärna bo centralt för trygghetens skull. Dessutom är det nästan nödvändigt av praktiska orsaker då hon saknar körkort. Läget passar också ypperligt eftersom det finns en butik med djurmat i närheten, ”och jag lovar att sköta mig på alla vis med djuren”, avslutas brevet.

Annons

– Vi kommer att rekommendera henne att skaffa ett lämpligt boende utanför tätbebyggt område, säger miljö- och byggnadschef Mats Lindahl, som annars hälsar Suzanne Ahlgren och hennes katter välkomna till kommunen.

FOTNOT: Suzanne Ahlgren är noga med att påpeka att katterna inte kommer att springa lösa i samhället.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons