Nyheter

Kassaskåpsstöld på Paradisverkstan

Nyheter • Publicerad 3 juli 2012

FÄRJESTADEN

Paradisverkstan i Färjestaden hade inbrott under natten till måndag. Tjuvarna fick med sig ett kassaskåp som innehöll flera dagskassor.

Det är ännu oklart exakt hur tjuvarna tog sin in, men något larm ska inte ha gått av, utan stölden upptäcktes på måndag förmiddag av personalen. Det konstaterades då att tjuvarna rotat runt om i lokalerna.

– De framstår som att de varit ute efter reda pengar, förmodligen har de slussat ut kassaskåpet med hjälp av någon vagn. Troligen rör det sig om fler än en gärningsman, säger vakthavande befäl på Kalmarpolisen.

Hur stor summa pengar tjuvarna kom över är oklart, men det ska ha rört sig om flera dagskassor och alltså ett omfattande belopp.

Natten till måndag hade även de gamla Samhall–lokalerna i Mörbylånga inbrott. Tjuvarna fick med sig två datorer. Det finns dock inget samband mellan de två brotten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.