Karin Franssons nya kokbok
En liten infart till restaurangköket för hemmabruk.
Så sammanfattar Karin Fransson sin nya kokbok "Karin Fransson, fågel fisk och grönt."
Jag märker tydligt att allt fler önskar recept på sådan mat, även om det alltid finns med rött kött i mina menyer.
Det är Karin Franssons femte kokbok, men den här har fått ett annat upplägg. Varje recept har fått en inledande text som är både informativ och pedagogisk.
Ja, jag har varit mycket pedagogisk. Den som vill laga moderna mat med nya tekniker, konsistenser och verktyg kommer att hitta mycket roligt och användbart är min förhoppning. Att många recept är moderna betyder inte att de är svårare, säger Karin.
Till varje rätt har hon tagit med extra mycket garnityr och här är det meningen att man kan välja mellan dem.
Recepten ska fungera i ett vanligt kök och skapa en modernare matlagning hemma. Det är ingen som gjort en sådan här bok tidigare, vi har hållit oss för oss själva i restaurangköken.
Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.