Nyheter

Kårehamn blev Årets ställplats

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2011

KÅREHAMN

– Det var jätteroligt att vi fick utmärkelsen, det är ett fint kvitto på det arbete som lagts ned för att erbjuda den service som husbilsfolket vill ha.

Det säger Stefan Milsten, hamnkapten i Kårehamn, efter beskedet att tidningen Husbil & Husvagn utsett Kårehamn till Årets ställpats 2011.

– Det är mycket plock med att allt ska se trevligt och välkomnande ut och Borgholm energi har gjort en fin investering i servicelokalerna.

Det är tidningens läsare som har fått rösta fram vinnande ställplats och det var med stor marginal som Kårehamn tog hem utmärkelsen.

– Vi fick drygt 1 600 röster medan tvåan fick 500, säger Stefan som hittills i år haft 1 300 husbilar.

Men husbilssäsongen är inte slut, igår stod tre husbilar på kajen och i helgen väntas flera. Och det kan tilläggas att ställplatsen är öppen året runt.

– Nu hoppas jag att kommunen hänger på och lyfter fram det här i en marknadsföring av ställplatserna, säger Stefan Milsten.

Ställplatserna arrenderas av Borgholm Energi av Tomas Isaksson, som driver Kårehamns Fisk & Havskök, och han är naturligtvis glad över utmärkelsen.

– Ja, det var verkligen roligt. Stefan och jag har ett samarbete som funkar väldigt bra och alla är nöjda, säger Tomas som bidragit till förstaplatsen med sin restuarang, fiskaffär, trubadurkvällar och andra tillställningar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.