Annons
Nyheter

Kan få en ”mardröm” som granne

Nyheter • Publicerad 11 maj 2006

ISGÄRDE

Åtta nya hus för uthyrning inpå knuten är en mardröm, tycker en sommarölännig som framfört vissa betänkligheter i ett grannyttrande för de aktuella fastigheterna i Isgärde.

Annons

Hon säger sig redan vid köpet av sin tomt varit medveten om att intilliggande fastigheter antagligen skulle bebyggas, så protesten gäller inte att det byggs utan vad som byggs.

– Åtta hus för uthyrning som närmaste granne i detta lilla område är en mardröm, tycker kvinnan.

Uthyrning innebär nya gäster hela tiden och man vet aldrig vilka det är som bor där. Dessutom är det ofrånkomligt att det blir störningar med både intensiv trafik och buller, anser hon.

– Tillfälligt boende turistar mer, det blir fler bilar som kör fram och tillbaka. Kommersiell verksamhet som närmaste granne förändrar bilden totalt.

KÄNSLOMÄSSIGT

Hon berättar att många kommer till området bara för att det är så vackert. De vill njuta av fåglar och blommor på våren. Barnfamiljer, unga och gamla som värdesätter att det är rent och fint, ”befriat från kiosker och annat tingel tangel”.

– Just hemkommen från Öland kan jag inte nog förundras över att faktiskt både köpare och säljare så totalt kan bortse från hur känsligt detta område är och hur vi känner för området, skriver kvinnan vidare och påpekar att det som en gång förstörs inte kan återställas.

Om uthyrningsverksamheten skulle bli verklighet känner sig kvinnan tvingad att sälja sin fastighet, vilken då på grund av verksamheten också kommer sjunka kraftigt i värde, befarar hon.

Det långa och känslomässigt kryddade grannyttrandet avslutas med en innerlig förhoppning att slippa denna kommersiella verksamhet och istället få till stånd en vanlig bebyggelse så den fina grannsämja, som ännu så länge råder, kan fortsätta.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons