Nyheter

Kameravandal fick dagsböter

Nyheter • Publicerad 24 april 2007

BORGHOLM

En 19-åring och hans 17-åriga medbrottsling har dömts till 50 á 50 kronor i dagsböter respektive ungdomstjänst 40 timmar, efter skadogörelse på ICA Supermarket och Hemköp i Borgholm.

Under oktober 2006 utsattes ICA Supermarket och Hemköp i Borgholm för skadegörelse av två gärningsmän, båda från mellersta Öland. 17-åringen har under en kväll förstört fästet till en övervakningskamera på ICA Supermarket.

ICA valde att sätta upp en ny övervakningskamera, men bara några dagar senare hade 17-åringen tagit sönder även den. 19-åringen hade tagit kameran, som var värd 12 500 kronor, och slängt in den i väggen på Hemköp och skadat väggen. Skadorna uppgick till 5 000 kronor.

Gärningsmännen kommer även att få betala skadestånd för skadorna till ICA Supermarket och Hemköp. När det andra brottet begicks var både 17-åringen och 19-åringen påverkade av alkohol. Båda är redan tidigare kända av polisen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.