Annons
Nyheter

Kalmarposten får nya ägare: ”Glada över att få möjligheten”

Kalmarposten och Emmaboda Tidning får nya ägare. Från årsskiftet tar Markbladet AB över från Gota Media.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 20 november 2023 • Uppdaterad 21 november 2023
Foto: Linn Svensson

På måndagen tecknade Gota Media och Markbladet AB en avsiktsförklaring om att Markbladet från årsskiftet tar över Kalmarposten AB, med tidningarna Kalmarposten och Emmaboda Tidning.

Markbladet AB ägs av familjen Hammarström i Skene till 65 procent och av Gota Media till 35 procent.

Annons

– Gota Media har under hösten utvärderat hur vi framåt på bästa sätt kan säkra Kalmarpostens framtid och ge verksamheten de möjligheter den förtjänar. Dagens besked innebär att Kalmarposten kommer in i en familj av tidningar som på ett mycket framgångsrikt sätt bedrivit gratistidningsverksamhet under många år, säger Gota Medias vd Mats Ehnbom.

– Gota Medias fokus är prenumererade dagstidningar och digital omställning. Med Markbladets övertagande får Kalmarposten en ägare vars fokus är gratistidningar, fortsätter Ehnbom.

Kalmarposten AB har ägts av Gota Media sedan sommaren 2015 och har varit en viktig del i koncernens verksamhet i länet. Även framöver kommer Gota Media att vara en aktiv men mindre ägare av Kalmarposten. Däremot kommer Gota Media inte att vara involverad i den dagliga verksamheten som i stället kommer att styras av Markbladet.

En synlig första förändring för läsarna är att Kalmarposten återigen blir en tidning som kommer ut varje vecka med första nummer vecka 3 i januari nästa år.

– Vi är glada över att få möjligheten att ta över en fin verksamhet och två välkända tidningar. Självklart kommer vi att göra förändringar men hur de kommer att se ut kommer vi att återkomma till när vi väl har tagit över, säger Fredrik Hammarström, vd på Markbladet AB.

Kalmarposten och Emmaboda Tidning kommer även fortsättningsvis att tryckas av Gota Media och delas ut via Point Logistik. Redaktion och säljavdelning kommer att finnas kvar i centrala Kalmar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons