Annons
Nyheter

Källa-Mattias tar över Bomans

Nyheter • Publicerad 31 mars 2007

KÖPINGSVIK/KÄLLA

ICA-handlare Mattias Carlsson tar över matbutiken Bomans i Köpingsvik. Men kan han ta med sig ICA-konceptet?

Annons

– Den frågan avgörs av ICA:s styrelse, berättar Källa-sonen.

Christer Boman, legendarisk grönsakshandlare och matbutiksägare i Borgholm/Köpingsvik, låste dörren till matbutiken Bomans efter Skördefestens final i början av oktober för att nu ge nyckeln till ”Årets Företagare”. Mattias Carlsson, med två ICA-butiker under sina vingar, köper och tar över Köpingsviks enda livsmedelsaffär där läget attraherar: direkt efter genomfartsleden och på gångavstånd från de stora campingarna.

UTMANING

Sedan några år tillbaka har butiken endast haft säsongsöppet, från påsk till skördefest. Mattias siktar på nya tider.

– Året runt, oavsett om det blir ICA eller inte. Köpet är klart och jag vill ha ICA i butiken. Hur det blir kan jag inte svara på, beslutet fattas av ICA:s styrelse på måndag. De signaler jag fått är positiva, men jag är ändå osäker, det är en jättestor apparat med många inblandade, säger Mattias med ICA-butik i Källa och på Böda Sand under sommartid.

Varför då Köpingsvik?

– För att jag tycker att jag lyckats här i Källa och Böda. I Källa har jag fyra anställda under vintern och de behöver mig inte längre. Dessutom är det en utmaning att köra igång en butik till.

NYBÖRJARE

Osäkerheten kring svaret från ICA gör att Mattias Carlsson väljer den låga profilen när han ska uttala sig om den närmaste framtiden för Bomans-butiken.

– Frågor som när och anställda får vänta tills jag fått besked. Så här är det: blir det ICA vet jag vilka knappar jag ska trycka på. Om ICA centralt säger nej, vilket jag har svårt att se någon anledning till, står jag som en ”nybörjare” med en massa okända knappar att trycka på. Och då måste jag har hjälp av Christer Boman för att komma igång.

Annons

Men igång kommer du?

– Ja, ja.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons