Annons
Nyheter

Julafton hos Däck–Roy

Nyheter • Publicerad 28 maj 2013

FÄRJESTADEN

Årets företagare i länet - och mot Sverigetiteln?

Annons

– Man är ju tävlingsmänniska, skrattar Mikael Idensjö, fortfarande omtumlad efter Däck–Roys storslam i helgen.

En ''rolig fest'' att gå på blev oväntat till fanfarer, vackra ord och fin utmärkelse  för Ann–Louise och Mikael Idensjö. De förvandlades till  festens huvudpersoner och åkte hem från kvällen i Högsby som Årets Företagare i länet.

– Ja, helt otroligt, vi blev riktigt chockade. Som företagare är det sällan man får en klapp på axeln –  ja, vi fick en av Mörbylånga förra året – och det här var ju en jätteklapp på ryggen. Oväntat, overkligt och lite mäktigt, jag fick nästan tunghäfta, beskriver Mikael direkt från kontoret på däckjätten i utkanten av Färjestaden.

På frågan varför just Däck-Roy har han flera svar.

– Under 2012 hade vår bransch en kraftig nedgång på 16 procent, vi lyckades tvärtom öka med 22 procent. Det vi lyckats med är marknadsföringen och vårt fokus på kunden, grabbarna är jätteduktiga, vi har verkligen fina medarbetare, berömmer han.

NYTT PRIS?

Sedan då?

En resa till Blå hallen i Stockholm i oktober för paret Idensjö lär vara inplanerad...

– Ja, nu är vi en av de 21 företagare i landet som tävlar om Sverige-priset.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons