Annons
Nyheter

Jönssonliga-kupp mot Köpstaden

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2006

Tjuvarna gjorde som Jönsson-ligan. De tog sig in via taket för att knyckaveckoslutskassan. Men något gick väldigt snett för tjuvarna på Ölands Köpstad...

I stället för någon av de lukrativa företagen i köpcentrat med 28 butiker som banken, Apoteket eller ICA så sågade sig tjuvarna genom taket och hamnade hos frissan.

Annons

Och det blev inget klipp.

– Det rör sig bara om frisörens växelkassa, säger Hans Ljung, centrumledare för Ölands Köpstad.

Ingenting i frisörssalongen var förstört, bara taket, men där var de uppsågade brädorna snyggt tillrättalagda. Snickarna kunde använda samma material när taket reparerades.

Hans Ljung och hans medarbetare är minst sagt förbryllade efter den tidiga måndagsmorgonens inbrott:

– Inbrottet är jättesnyggt gjort...

Men varför den lilla frisörsalongen?

– Man blir fundersam, erkänner Hans Ljung.

En teori är att kuppen mot Ölands Köpstad trots allt inte var ”tajmad in i minsta detalj”. Att tjuvarna helt enkelt gick fel.

– Vet inte hur de har tänkt, säger Hans Ljung.

I filmen ”Jönsson-ligan dyker upp igen” från 1986 genomförde Jönsson-ligan en fiffig kupp mot IKEA. Genom taket tog man sig in för att knycka veckoslutskassan.

Det gick för Sickan och Jönsson-ligan som för Ölands Köpstads tjuvar - inte helt ”lysande”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons