Annons
Nyheter

JO granskar sekretessbeslut

Nyheter • Publicerad 16 oktober 2007

BORGHOLM

Justitieombudsmannen tar upp miljö- och byggnadsnämndens sekretess av de handlingar organisationen Djurrättsalliansen begärt ut.

Annons

– Utred och yttra er, anmodar JO.

Det tog för lång tid, det fanns ingen besvärshänvisning, beslutet fattades av fel personer och var dessutom felaktigt – den kedjan av invändningar kan riktas mot miljö- och byggnadsnämnden i Borgholm efter deras nej till Djurrättsalliansen.

I organisationens JO-anmälan framförs samtliga dessa argument plus ytterligare ett: att djurskyddsinspektören i ärendet (tillsynsrapporter gällande pälsdjurfarmer) ”gått ärenden åt personer som berörs i de offentliga handlingarna”.

UTREDNING

– Granska kommunen och djurskyddsinspektören, säger Djurrättsalliansen i sin JO-anmälan vilket JO nu gör.

”Miljö- och byggnadsnämnden i Borgholms kommun anmodas att göra en utredning och yttra sig över vad som framförs i Johans Larssons (Djurrättsalliansen) anmälan till JO. Yttrandet skall beslutas av nämnden”, skriver JO till miljö- och bygg.

Senaste datum för svar är den 12 december.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons