Annons
Nyheter

Jan Erici om Edmark-affären: ”En belastning för partiet”

Nyheter • Publicerad 5 september 2007

BORGHOLM

Edmark-affären splittrar moderaterna i Borgholm.

Annons

– Rolf Edmark bör analysera sin situation och dra sina slutsatser, säger Jan Erici, vice ordförande för moderaterna samt ordförande för miljö- och byggnadsnämnden.

Flera moderater Ölandsbladet talat med är djupt bekymrade över partikollegan Rolf Edmarks olika mejlutspel, där anställda på Skördefesten i svepande formuleringar anklagas för oegentligheter och där kommunalråden i Mörbylånga och Borgholm varnas för att avsätta honom från ordförandeposten i Ötab.

– Helt klart har det varit en belastning för partiet, det anser jag och flera med mig, säger Jan Erici.

LEDSEN OCH ARG

I en insändare, publicerad i Ölandsbladet den 25 augusti, attackerar Rolf Edmark en partikamrat:

”Så till den påstådda oron och rådvillheten inom Moderaterna i Borgholm som bygger en anonym källa, utom all vetskap för mig och gruppledare Eddie Forsman. Det säger ju en del om trovärdigheten i ÖB:s källa och modet/integriteten hos den orolige moderaten. Den enda förklaringen jag kan se är att det uppstod en del turbulens i partigruppen efter valet då en gammal Ks-ledamot fick lämna sin plats till förmån för undertecknad. Den här historien borde ha lagts till handlingarna direkt efter klubbslaget i Kommunfullmäktige men vederbörande har valt att älta frågan om och om igen på alla tänkbara möten i partiet, till stor oro och rådvillhet inom moderaterna i Borgholm.”

– Jag blev både häpen, ledsen och arg när jag läste det där. Jag kände mig utpekad och alla med inblick i politiken i Borgholm kunde utläsa att det var mig Edmark avsåg. Han hade även fel i sak – jag är inte den källa Ölandsbladet hänvisade till, jag har inte haft kontakt med pressen, säger Jan Erici till Ölandsbladet.

SKA LÖSAS INTERNT

Inför tisdagens styrelsemöte i moderat-föreningen i Borgholm hade ordförande Eva Karlström aviserat sin omedelbara avgång, skälen ska ha varit tidsbrist och turbulensen inom partiet.

– Men hon sitter kvar till årsmötet i mars.

Annons

Jan Erici förnekar inte att partigruppen är splittrad.

– ”Källan” det pratas om... Den personen har inte helt fel och hur vi ska få slut på det här vet jag inte, det är frågan. Men vi försöker hålla samman och har som målsättning att lösa saker internt i framtiden och inte gå till pressen.

Men det gör du?

– Om Edmark hänger ut mig ser jag inget som hindrar mig från att svara på frågor i en intervju.

Dina tankar om Rolf Edmark?

– Han bör analysera sin situation och dra sina slutsatser.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons