Annons
Nyheter

JAGS-gate: Saga (c) håller tyst

Nyheter • Publicerad 16 november 2007

MÖRBYLÅNGA

Det var Saga Sigvardsson (c) som var kommunalråd då utbetalningen av de 2,3 miljoner kronorna till J.A.G.S gjordes. Men hon vill inte kommentera ärendet överhuvud taget.

Annons

– Nej, det finns ingenting jag vill kommentera just nu, säger hon direkt när Ölandsbladet tar kontakt med henne.

Saga Sigvardsson har annars blivit utpekad som kommunalrådet som på eget bevåg gav en order om att hjälpa J.A.G.S-stiftelsen med lånet. Hon ska, enligt vad som framkommit av revisionsrapporten direkt beordrat, eller sett till, att näringslivschefen ordnade med en utbetalning. Och allt detta utan att informera sina kollegor i kommunstyrelsen. Men hon vill inte berätta hur det gick till, eller klarlägga förloppet.

Stämmer uppgifterna om din roll överens med vad som framkommit, eller vill du korrigera någonting?

– Jag vill inte kommentera någonting så här efteråt.

”JAG HAR INGENTING ATT SÄGA”

Det som nu sker i ärendet anser Saga Sigvardsson vara en uppgift för den nuvarande kommunledningen, eller som hon uttrycker det:

– Den hanteringen sköter kommunen. Jag har ingenting att säga.

Saga Sigvardsson lever numera nästan helt utanför det politiska livet i kommunen.

– Jag håller mig lite i periferin numera, säger hon själv. Men jag är jag ordförande i Hulterstad- Stenåsa centerkvinnor. Och så har jag lite småuppgifter lite här och var, bland annat som revisor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons