Annons
Nyheter

Jägare sköt fridlysta fåglar

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2007

SEGERSTAD

Från Segerstads fyr kunde två unga män observeras hur de sköt fridlysta fåglar, skar huvudet av de döda djuren och hur dessa kastades i havet.

Annons

På söndagsförmiddagen larmades polisen till en plats just söder om Segerstads kyrka. Polisen kunde där ta två män på bar gärning, starkt misstänkta för illegal jakt. Bilderna som togs av uppmärksamma fågelskådare på jakten lämnar inte mycket över till fantasin. I högen av fågelkadaver syntes fridlysta gäss och skedänder.

SER OFTA BERUSADE JÄGARE

– Asberusade jägare som stiger ur bilen och direkt ställer sig och pissar för att sedan börja skjuta på ALLT som rör sig är vardagssyn för mig här. Han som med ett gevär i varje hand sköt från höften mot en prutgåsflock tar nog priset, skriver fågelskådaren och guiden Christian Cederroth på sin blogg segerstadsfyr.se.

Cederroth säger sig dock välkomna seriösajägare – de har han inget emot, påpekar han.

– Jag vill till varje pris undvika all form av konflikt mellan jägare och fågelskådare, vilket inte leder någon vart. Två av vittnena var dessutom fågelskådande jägare.

”EN NÖJESFÄLTS-MENTALITET”

Vad han vänder sig emot är många år av illegal jakt och slakt.

– Det är en "nöjesfälts-mentalitet", som uppenbarligen råder bland en del jägare som tar sig till östra Öland.

Även Svenska Jägareförbundet fördömer den olagliga jakten.

– Detta är icke jägarmässigt agerande och Jägareförbundet ser mycket allvarligt på händelsen, säger Christina Nilson-Dag, informationschef på Jägareförbundet.

Annons

PETER BOSTRÖM

JAN L LINDGREN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons