Annons
Nyheter

Ja till kommunal skola vid Färjehallen

Nyheter • Publicerad 21 augusti 2013

 

FÄRJESTADEN

Annons

Med åtta röster mot sju röstade Mörbylångas kommunstyrelse för att det ska byggas en kommunal F-6 skola på tomten intill Färjehallen.

– Det känns skönt att frågan är avgjord för andra gången, nu får det bli verkstad, säger Socialdemokraternas gruppledare Margaretha Lööf Johanson.

Socialdemokraterna röstade för ett kommunalt alternativ, tillsammans med Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet.

– Det här är inte detsamma som att vi säger nej till en friskola. Det ska finnas en valfrihet för föräldrar och barn att välja. 2015 finns inte den valfriheten eftersom det inte kommer att finnas plats på Färjestadens skola, säger Margaretha Lööf Johanson.

Den skola som kommunen vill ha ska rymma minst 150 elever.

– Nästa steg är att räkna på att det blir en försvarbar budgetering.

Hon beskriver diskussionen under tisdagens möte som lugn och sansad.

– Det kanske var jag som höjde rösten någon gång. Som politiker har det här varit en svår fråga att hantera och få ordning på.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons