Nyheter

Invigning av Viktoriaskolan

Nyheter • Publicerad 16 maj 2006

I lördags invigdes i strålande sol och med många tal och mycket sång av skolans 200 elever, Viktoriaskolan i Borgholm efter mer än ett års arbete med byggnation och renoveringar.

Skolan byggdes 1925 och är idag en modern skola som till det yttre är sig lik. Men innanför väggarna har stora förändringar skett.

Eleverna visade släkt och vänner runt i skolan och provade på de olika aktiviteterna innan den högtidliga invigningen med tal, blommor och presenter tog sin början vid tiotiden. Presenten från kommunstyrelsen överlämnades muntligt i förväg och ännu hemlig av kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lennartsson.

– Vi vill gärna bidra med en utsmyckning till skolan och den kommer att vara på plats till hösten. Vad det är kan jag inte avslöja idag, men den är fantastisk och jag kan säga så mycket som att båd elever och designhögskolan i Pukeberg är inblandade, sade hon hemlighetsfullt.

Eleverna Hanna Strindhag och Maja Bjerkinger och Lisbeth Lennartsson hjälptes till sist åt att klippa av det något motsträviga bandet som till slut gick av och skolan var invigd!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.