Nyheter

Invigning av gemensamma lokaler

Nyheter • Publicerad 22 december 2008

Arbetsförmedlingen+Försäkringskassan=Sant.

Igår invigdes Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens gemensamma lokaler i Färjestaden.

I grunden ligger ett regeringbeslut om att myndigheter ska ge bästa service till lägsta kostnad. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan öppnar gemensamma kontor på 150 orter i landet, precis som i Färjestaden.

– Det här ökar tillgängligheten, säger Anders Koskinen, enhetschef för Försäkringskassan.

Tidigare har Försäkringskassan haft viss verksamhet i Mörbylånga, men den filialen är nedlagd.

Men framför allt är det Arbetsförmedlingen som kommer att husera i de nya lokalerna bakom Statoilmacken i Färjestaden.

Försäkringskassans personal kommer inte att vara på plats alla arbetsdagar, men då skall dess kunder få hjälp av Arbetsförmedlingen med enklare tjänster såsom broschyrer, blankettfrågor, mötesbokningar och självbetjäning.

För arbetsförmedlingen betyder flytten från gamla kontoret i Färjestadens hamn till det nya kontoret på Gamla Storgatan mindre utrymme.

– Men de här lokalerna är med ändamålsenliga, säger Jan Ekdahl, Arbetsförmedlingens chef på Öland.

De gamla Arbetsförmedlingslokalerna kommer att byggas om. Mörbylånga Bostad AB hyr ut den södra delen av fastigheten till it-företaget OPV, medan den norra delen mot hamnen blir en ny affärslokal.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.