Annons
Nyheter

Ingvarsson rasar över påhopp i radion mot kommunstyrelsen

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2007

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga tätort motarbetas av Mörbylånga kommuns kommunstyrelse, ks. Det säger den partiöverskridande Framtidsgruppen till Sveriges Radio Kalmar.

Annons

Utspelet får Mörbylångas kommunalråd Kent Ingvarsson att rasa.

– Det är helt fel uppgifter som Framtidsgruppen för ut i massmedia. Vi har inte fattat ett enda beslut som pekar på att vi skulle undergräva servicen i Mörbylånga, dundrar Kent Ingvarsson.

När Sveriges Radio för andra dagen i rad genom reportage beskrev ”mörkret över Mörbylånga tätort”, slängde sig kommunalrådet på telefonen för att kräva en förklaring från Framtidsgruppen i Mörbylånga.

MOTARBETAS AV KS

Till Sveriges Radio Kalmar säger Framtidsgruppen att det finns intresserade entreprenörer som vill satsa i Mörbylånga men som motarbetas av kommunstyrelsen. ”Mörbylånga får mycket konkurrens från Färjestaden. Samtidigt som allt fler företag etableras och fler bostäder byggs i Färjestaden så riskerar Mörbylånga förlora flera viktiga samhällsfunktioner.

Nyligen lades Systembolaget ner och eventuellt måste högstadieungdomarna ta skolbussen till Färjestaden istället i framtiden”, uppger Sveriges Radio Kalmar. ”Många turister åker idag inte längre söderut än till Färjestaden när de besöker Öland”, fortsätter Sveriges Radio Kalmar att rapportera.

– Inte något stämmer. Besöksnäringen säger sig till exempel aldrig haft ett bättre år, säger Kent Ingvarsson och påpekar att kommunfullmäktige redan i våras röstade ned frågan om att ens utreda frågan om ett eventuellt högstadium i Färjestaden.

KRITIK MOT SIG SJÄLVA?

I Framtidsgruppen ingår bland andra Jerker Nilsson (s), Jan-Erik Gustafsson (fp), Fredrik Kullman (m) och Berne Klysing (fp). De två förstnämnda är ordinarie i kommunstyrelsen, medan de två senare är ersättare.

– Vilket gör kritiken än mer underlig, anser Kent Ingvarsson.

Annons

– Tycker gruppen själva måste ställa sig frågan vad man har åstadkommit. Vi måste tänka framåt, jag tror inte det gagnar någon att gå ut med sådana signaler som man gör nu, fortsätter Ingvarsson.

PETER BOSTRÖM

Fotnot:Ölandsbladet sökte under fredagen förgäves Jerker Nilsson,  som är Framtidsgruppens presskontakt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons