Annons
Nyheter

Inget systembolag till sommaren

Nyheter • Publicerad 5 mars 2006

Inget Systembolag på Ölands Köpstad till sommaren.Men Ulrich Ahlquist vid förvaltningsföretaget Jones Lang LaSalle ser ljust på Ölands Köpstads expansion.

I mitten av februari träffade Ölands Köpstads danska ägare Eiendomsinvest företrädare för Mörbylånga kommun med kommunchefen Staffan Larsson i spetsen. Detta för att Mörbylånga kommun uttryckt oro för förseningarna när det gäller köpcentrats utbyggnad.

Annons

De danska ägarna kunde ge lugnande besked.

– Det handlar om ett 15-spel där alla bitar ska falla på plats. Sådant tar tid, förklarar förvaltaren Ulrich Ahlquist.

För att skapa den affärsyta som Systembolaget behöver på Ölands Köpstad måste butiker flyttas om. Det har inneburit många förhandlingar.

– Vi försöker hitta lösningar som alla är nöjda med, berättar Ulrich Ahlquist.

Något Systembolag på Ölands Köpstad i sommar lär det inte bli.

UTBYGGNAD

Först när pusselbitarna fallit på plats och yta skapats för Systembolaget kan nästa etapp för Ölands Köpstads expansion tas. Då i form av en utbyggnad vid nya entrén, den som vetter mot Kalmarsund.

En utbyggnad som egentligen var planerad hösten 2005.

– Vi söker inte nytt bygglov om vi inte först kommit överens med hyresgästerna, säger Ulrich Ahlquist, som erkänner att expansionsplanerna tagit väsentligt mycket längre tid att sätta i verket än vad förvaltare och ägare trott.

Men enligt Ulrich Ahlquist är det bättre att skynda långsamt, i synnerhet när det gäller att träffa avtal som ska gälla under så lång tid som upp emot tio år. Enligt honom så är emellertid pusselarbetet klart inom en snar framtid.

Annons

Ikeas etablering i Kalmar ser de danska ägarna Eiendomsinvest som positivt.

– De är helt övertygade om att det är positivt för regionen som helhet, säger Ulrich Ahlquist.

Förseningarna i expansionsplanerna är inget som oroar varken ägare eller förvaltare.

– Vi jobbar långsiktigt. Tre eller fyra månaders försening bedömer vi inte ska betyda någonting, säger Ulrich Ahlquist.

Besökssiffrorna för februari månad visar på en sju-procentig ökning på Ölands Köpstad jämfört med samma månad i fjol. Siffrorna för mars månad ser enligt Ölands Köpstads centrumledare Hans Ljung ännu bättre ut.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons