Nyheter

”Ingen klocka ringer mer...” Sista avslutningen i Bredsättra

Nyheter • Publicerad 12 juni 2008

BREDSÄTTRA

Vemod och lycka, sista skolavslutningen för Bredsättra. Men personal, föräldrar och elever ser fram emot hösten och den förestående flytten till Gärdslösa skola med tillförsikt.

– Vi ser emot hösten med tillförsikt. Vi får alla det bra i Gärdslösa skola, sa rektor Siv Axelsson.

Barnen och personalen samlades utanför kyrkan för intåg till klockornas melodi. Sista skolavslutningen för Bredsättra skola och i Bredsättra kyrka. Stämningen var både god och uppsluppen och lite osäker och irriterad.

– Vi får väl se hur det blir i framtiden, det verkar som om politikerna inte riktigt vet vad de sysslar med, sa föräldrarna Eva-Lotta och Håkan Johansson.

Men personalen på skolan ser fram emot den förestående flytten med tillförsikt.

– Det kommer att bli väldigt bra när Gärdslösa skola är färdigrenoverad och vi kan flytta dit. Det gör inget att det blir mitt i terminen, sa rektor Siv Axelsson.

Inne i kyrkan hälsade prästen Karin Wahlström alla välkomna till årets skolavslutning.

– Så vackert de har smyckat kyrkan idag just för er avslutning.

Sedan följde ”Den blomstertid nu kommer” innan barnen sjöng sången ”Jordgubbe”. Därefter talade Karin Wahlström till eleverna och deras släktingar.

– I dessa tider när alla bara skickar sms och mail, är det viktigt att vi kommer ihåg det skrivna ordet. Tänk vad roligt att kunna läsa om tio år i ens dagbok eller i ett brev, om vad som hände sommaren 2008.

Barnen intog återigen scenen och sjöng ”Om våren” och ”Idas sommarvisa”.

SÅNG, DANS OCH TAL

Rektor Siv Axelsson tackade alla som hade hjälpt till inför skolavslutningen, hon tackade barnen, föräldrar och all personal.

– Och så vill jag tillsammans med Annelie Broman ge barnen i klass 2 varsin minnesgåva.

Barnen fick ”Barnens versbok”.

– Jag vill särskilt tacka Nils Rooth i klass 1 som flyttar från oss och vi önskar Nils lycka till i den nya skolan.

Sedan följde tack och avtackningar till följande: Agneta Ekbacke som arbetat hos Beckasinen under året, Björn Erlandsson som varit musiklärare och Jan-Olof Arnér som alltid ser till att det blir en trevlig skolavslutning. Barnen sjöng ”Nu är sommaren här” och föräldrastyrelsens ordförande Anders Johansson steg fram.

– Jag vill tacka alla som deltagit i årets arbete, sa Anders och fick sedan själv blommor av Siv Axelsson.

Siv passade även på att ge blommor till Stig Karlsson som är aktiv både i föräldrastyrelsen och föräldraföreningen. Och barnen sjöng ”Och nu så vill jag sjunga”.

SLUTET PÅ EN EPOK

Föräldraföreningens ordförande Eva Petersson tog till orda.

– Vad ni är jätteduktiga på att sjunga. På skolans byggnad står det 1899, det är en lång skoltradition som nu avslutas, men Gärdslösa skola är en bra skola och barnen får det bra där.

Tillsammans med ettorna tackade Eva Petersson personalen, Siv Axelsson, Annelie Broman, Gudrun Folkesson, Liselotte Bäckström, Birgitta Nilsson, Kristina Sigvardsson och Anders Johansson och Siv Axelsson tackade föräldraföreningen för deras arbete. Barnen dansade och sjöng sedan till ”Värsta schlagern”, viket drog ned dagens största applåd. Till sist sjöngs, passande nog, ”Ingen klocka ringer mer” innan elever, personal, släktingar och vänner samlades på kyrkängen för en liten picknick i det gröna. Nu väntar sommarlovet...

EVA JOELSSON

Eleverna som slutade i Bredsättra skola den 12 juni 2008

Förskolan: Sara Bertilsson, Leon Erlandsson, Clara Folkesson, Alexander Gottfridsson, Philip Johansson, Carl Larsson, Saga Nygren Daun.

Klass 1: Isabell Gunnarsson, Maja Johansson, Robin Petersson, Nils Rooth, Oskar Östling.

Klass 2: Frida Carlsson, Elise Folkesson, Simon Gunnarsson, Alva Jeppsson, Denise Johansson, Adam Olofsson Nyrén, Jahnila Päivärinta Lindström, Amy Sjöbäck.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.