Annons
Nyheter

”Ingen kan kalla på Ölandsbladet”...

Nyheter • Publicerad 20 december 2007

ÖLAND

Det finns ytterligare en formulering i Barometerns ganska omogna och naiva artiklar om Ölandsbladet. Det sägs att man kan ””. Tidningen skulle ha ”kallats till” ett sammanträde med turistintressenterna.

Annons

Man skulle då ”kalla på oss” ungefär som man visslar in en hund. Jag har företrätt Ölandsbladet i 25 år snart, många känner mig. Kan man vissla på mig så kommer jag löpande? Tror ni man kan vissla på någon annan av tidningens medarbetare? Tror ni någon kan vissla in tidningens verkställande ledning? Även detta är ju en oförskämdhet som inte kan få stå obesvarad.

...MEN VI LYSSNAR GÄRNA

Vad som hände var att turistintressenterna ville berätta om sina närmaste planer för Ölands viktigaste opinionsbildare, Ölandsbladet. (se separat artikel). Självfallet kommer tidningsledningen och den i saken skrivande journalisten och tar del av informationen. Om Barometern vill ”kalla på oss” för att försöka förklara den soppa de nu själva kokar i så kommer vi gärna och lyssnar.

Som våra läsare också märker är vi journalister ganska stingsliga när vi utsätts för vad vi dagligen låter andra genomgå. Det är en sjuka som inte så lätt botas. Men lite underhållande är det väl när vi drabbar samman så här?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons