Nyheter

Ingen inhibition i Societetsparken

Nyheter • Publicerad 27 september 2012

BORGHOLM

Förvaltningsrätten ger Borgholms kommun rätt i en första granskning av avsiktsförklaringen med Hanssons Krog genom att avslå kravet på inhibition.

Fullmäktigepolitikern Bodil Rosengen, för tillfället partilös, överklagade för en tid sedan kommunstyrelsens avsiktsförklaring med Hanssons krog gällande framtida arrendeavtal för mark i Societetsparken.

Bland annat gjorde Bodil Rosengren gällande att kommunstyrelsen och dess utskott agerat på egen hand utan samråd med kommunens invånare, att ärendet borde ha tagits upp i fullmäktige och att en upphandling skulle ha gjorts.

Hon begärde även inhibition.

Något förvaltningsrätten ställer sig kallsinnig till.

– Förvaltningsrätten finner att det inte framkommit tillräckliga skäl för att förordna att det överklagade beslutet tills vidare inte ska gälla. Yrkandet om inhibition ska därför avslås, sägs det i ett beslut från rätten.

Målet som sådant kommer avgöras senare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.