Nyheter

Ingen hastighetssänkning i Vickleby

Nyheter • Publicerad 6 maj 2011

VICKLEBY

Länsstyrelsen har avslagit ansökan om att sänka hastigheten på väg 136 genom Vickleby och Karlevi.

De två personer som ansökt om sänkningen hävdar att vägen genom Karlevi är delvis skymd och har ett 70-tal utfarter, åtta väganslutningar och åtta busshållplatser. Vidare är 136 en väg för mycket tung trafik. Därför borde hastigheten sänkas till 50 kilometer i timmen.

Mörbylånga kommun, Trafikverket och polisen har sagt nej till sänkning.

Länsstyrelsen bedömer att siktförhållandena längs vägen är goda. Där finns också belysning, breda bussfickor och en gångväg väster om vägen i Vickleby.

I sitt beslut betonar Länsstyrelsen vikten av att hastighetssänkningar måste vara ordentligt motiverade för att ge rätt effekt.

”En hastighetsgräns som av trafikanterna upplevs som för lågt satt riskerar att efterlevas dåligt och minska respekten för hastighetsgränser i allmänhet. Lokala hastighetsbegränsningar undanröjer inte de problem som uppstår på grund av att vissa trafikanter inte följer trafikreglerna.” skriver Länsstyrelsen och avslår ansökan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.