Annons
Nyheter

Inga hjärtebekymmer för Victoria

Nyheter • Publicerad 16 juli 2009

På sin födelsedag fick kronprinsessan Victoria en alldeles särskild gåva av landshövding Sven Lindgren. Från och med nu finns det hjälp att få för den som drabbas av akut problem med hjärtat på Sollidens slott.

Efter det mer officiella firandet överlämnade landshövding Sven Lindgren en så kallad defibrillator till Victoria. Gåvan kom från Sveriges Civilförsvarsförbund för vilka kronprinsessan är beskyddare och överlämnades på den privata terrassen på Solliden endast i närvaro av landshövdingeparet, de kungliga och Daniel. Apparaten kan rädda liv om en person får ett hjärtstopp och genast med defibrillatorns hjälp får en akut insats i väntan på ambulans. Flera bland dem som arbetar på Solliden har fått utbildning i hur den används och så har också Victoria.

Annons

SKARPT LÄGE

– Oh vad bra, var det spontana utropet från Victoria när hon fick gåvan ur landshövdingens hand. Och Daniel Westling instämde.

– Daniel har använt en sådan i skarpt läge på sitt gym och vi vet därför hur viktigt det kan vara att ha en sådan tillhands, säger Victoria.

Sven Lindgren berättade att länsstyrelsen i Kalmar har överlämnat en likadan apparat till Drottning Viktorias vilohem och att det dessutom finns en på det egna residenset i Kalmar sedan några veckor tillbaka.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons