Annons
Nyheter

Inbrottsvåg i fritidshus i Borgholm

Nyheter • Publicerad 3 november 2011

BORGHOLM

Fem sommarstugor i Sjöstuge-området i Borgholm har haft inbrott.

Annons

– Svårt att säga om något blivit stulet, säger polisman Kai Lindelöf.

För cirka två veckor sedan inträffade ett flertal stuginbrott runt Lundegård där det bland annat stals sprit.

Nu har även Sjöstuge-området i Borgholm drabbats.

– Vi fick in en anmälan om fem stuginbrott efter Stenuddsstigen och på plats kunde jag konstatera att det i samtliga fall handlade om inbrott via entrédörren. Det fanns brytmärken efter, som det ser ut, ett och samma verktyg på samtliga fem dörrar, berättar Kai Lindelöf vid ölandspolisen och är något förbryllad.

– Dörrarna var låsta när jag kom dit och en del av dem går bara att låsa med nyckel, så någon har ju varit där och låst efter inbrotten. Men vem vet jag inte och det är överhuvudtaget svårt att reda ut vilka som äger stugorna, det är rörigt.

TOMMA

Tack vare anhöriga till en av de drabbade stugägarna kunde Kai Lindelöf trots allt komma in i dennes stuga och genomföra teknisk undersökning.

– Svårt att säga om något blivit stulet. Den här årstiden står stugorna mer eller mindre tomma och det finns knappt något att stjäla. I just den stugan syntes det knappt att någon varit inne, två skåp stod öppna, mer var det inte.

Brottstiden är okänd.

– Det kan ha stått och flaggat länge, ett datum som nämndes i sammanhanget är från den 24 oktober och framåt.

Annons

STULNA CYKLAR

I samband med polisens besök på brottsplatsen ertappades två män från asylförläggningen på Lundegård med stulen cykel. Dessutom låst.

– Jag åkte i en målad bil och de här två männen stack från platsen när de såg mig, varpå en civil patrull plockade in dem.

I nuläget kan männen inte kopplas till stuginbrotten.

– De hade i alla fall inte några verktyg som stämde in med brytmärkena på sig.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons