Nyheter

Ilska mot försenat konstgräs

Nyheter • Publicerad 11 februari 2011

BORGHOLM

Kommunledningens ambivalenta hantering av konstgräsfrågan upprör idrottsföreningarna i Borgholm.

– Man kan inte bli annat än förbannad. Det finns en stor frustation över att det inte händer något, säger Erland Augustinsson, ungdomsledare i Persnäs AIF.

Som Ölandsbladet kunde berätta i torsdagens tidning tycks Alliansen i form av Centerns Lisbeth Lennartsson och Moderaternas Eddie Forsman köra över fullmäktiges beslut om konstgräsplan, kommunalrådet Lennartsson med hänvisning till bistert ekonomiskt läge samt eventuellt konstgräs-samarbete med Högby IF, Eddie Forsman med motförslaget boll- och mässhall.

– Borgarna förhalar processen och vill inte sätta ner foten, menade konstgräsförespråkaren Ilko Corkovic (S) besviket i artikeln.

FRUSTRATION

Nu får han stöd från idrottsföreningarna.

En av flera kritiska röster är Erland Augustinsson, ungdomsledare i Persnäs AIF och tidigare fullmäktigeledamot för Moderaterna.

– Lisbeth och Eddie verkar rörande överens om att förhala, förhala och förhala, med påföljden att det inte blir något konstgräs överhuvudtaget. Nu ska man tydligen fråga föreningarna igen, trots att föreningarna via Ölands Idrottskrets redan sagt sitt; konstgräs i Borgholm eller Köpingsvik.

– Det finns en stor frustration bland föreningarna över att det inte händer något. Man kan inte bli annat än förbannad, säger Erlands Augustinsson och kritiserar sin forne partikamrat Eddie Forsman.

TACKA EDDIE?

– Vi har Eddie att tacka för att vi inte har någon konstgräsplan, utan hans prat om boll- och mässhall hade vi haft en sådan för två år sedan. Så länge Eddie kör ett eget spår förhalas frågan, säger ungdomsledaren i Paifen och tror att steget från hall-önskan till byggnation är mycket långt.

– Jag tror inte på boll- och mässhall i Borgholm inom överskådlig framtid och föreningarna vill heller inte ha boll- och mässhall, man vill ha konstgräsplan och har väntat länge nog, säger han med eftertryck.

Paifaren Augustinsson får stöd av IFK Borgholms ordförande Margaretha Wittenberg.

– Konstgräset har varit på tapeten under lång tid och kommunen borde ha satt ner foten för länge sedan. Den här långbänken är inte rolig, säger hon till Ölandsbladet.

KRUT

Samtidigt kommer IFK Borgholm med ett nytt inspel i konstgräs-diskussionen.

– Vi i styrelsen anser att det bästa nu är att fatta beslut om att anlägga en konstgräsplan med tak nere vid mejeriviken, där skolan ligger nu.

– När skolan flyttar kan man bygga omgående. Då är ju allt samlat med badhus, bowling och eventuellt använda tennishallen för omklädning och dylikt.

Hellre konstgräs med tak än boll- och mässhall på samma plats?

– Får man konstgräs med tak kan man utöva fotboll även vintertid, vilket är den sport vi utövar mest inom IFK. Boll- och mässhall är nog inget bättre alternativ för IFK än konstgräs, säger IFK-ordförande Wittenberg och önskar uppryckning från kommunen när det gäller satsning på ungdomsidrott.

– Jag tycker att det är dags att man lägger lite krut på våra idrottande ungdomar i kommunen och då gäller det inte bara fotboll.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.