Nyheter

Idermarks lämnar Ryd

Nyheter • Publicerad 24 maj 2006

RYD

Nu får rydborna hitta något annat att reta sig på än Thomas och Elisabet Idermarks varanden och göranden. Paret säljer nämligen sin fastighet.

Efter åratal av byträta har uppenbarligen Idermarks fått nog. Under vintern har deras stora hus stått mestadels tomt, varför det spekulerats en hel del bland byborna. Paret Idermark har dock i det längsta förnekat att det skulle finnas några planer på att sälja, men nu är det ett faktum, även om de inte vill lämna några kommentarer.

PRISLAPP FEM MILJONER

”Unikt tillfälle att förvärva en jordbruksfastighet”, som det brukar heta på fastighetsmäklarnas hemsida, där det vid sidan om de sedvanliga superlativen berättas om att objektet har en boarea på 233 kvadratmeter, en tomt på 3 000 kvadratmeter och ytterligare mark på 62 hektar samt egen kräftdamm.

Begärt pris 4,9 miljoner kronor, vilket är 3 890 000 kronor mer än vad Idermarks gav 1992, enligt Inskrivningsmyndigheten i Eksjö. En lätt prisökning, men så har huset också byggts till och renoverats till högsta standard.

För den som till äventyrs undrar, med tanke på de tidigare turerna, ingår det dock inte något lägenhetshotell i försäljningen, såvitt Ölandsbladet erfar.

FOTNOT: Paret Idermark har tidigare förvärvat en fastighet på Ölandsgatan i Kalmar. Om det är dit flyttlasset drar vill de dock inte uttala sig om.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.