Nyheter

ICA hoppar av Skördefesten

Nyheter • Publicerad 18 juni 2009

ÖLAND

ICA på Öland överger Skördefesten.

– Ett enigt beslut av oss ICA-handlare. Skördefesten har inte gjort upp med det förflutna, anser Richard Teern på ICA Supermarket i Borgholm.

Den ekonomiska föreningen ”ICA-handlarna på Öland” samt en rad enskilda ICA-butiker hoppar av årets upplaga av Skördefesten.

– När Skördefesten, trots allt som varit, kör vidare som ingenting hänt känns det inte trovärdigt. Skördefesten har inte gjort upp med det förflutna. Vissa inslag gör att det känns fel att investera i arrangemanget i år, säger Richard Teern, ICA-handlare i Borgholm och tungt namn i Visit Öland AB.

Han pekar även på en annan marknadsföringsstrategi, framtvingad av lågkonjunkturen.

– Vi, ICA, måste välja att marknadsföra oss där vi får ut mest av pengarna och då finns inga pengar att lägga på Skördefesten, säger Richard Teern och tror att ICA:s avhopp kostar Skördefesten cirka 100 000 kronor i uteblivna sponsorintäkter.

Stefan Alhgren, nybliven VD för Ölands Skördefest AB, beklagar ICA-handlarnas beslut.

– Jättetråkigt och baserar sig på skriverierna i tidningarna, med utgångspunkt från det vill ICA inte förknippas med Skördefesten. Jag hoppas att de kommer tillbaka.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.