Nyheter

Hyreslägenheter på gång i Runsten

Nyheter • Publicerad 28 april 2008

– Hyreslägenheter utan kapital är det vi behöver, säger Gun-Britt Nyborg, ordförande i Runstens Intresseförening. Och förslaget har tagits upp i kommunen och Borgholm Energi AB ställer gärna upp med bygget, men bara om intresset finns.

Runstens intresseförening har tillsammans med Borgholm Energi AB kommit fram till att hyreslägenheter i Spjutterum inte är ett omöjligt förslag. Från grunden var det tänkt att ett seniorboende skulle byggas, men då intresset var för svagt och avhoppningar gjordes lades förslaget åt sidan. Gun-Britt berättar att det var också då idén om hyreslägenheter kom upp.

– Vanliga hyreslägenheter utan kapital, det vore perfekt för det är precis vad vi behöver.

Förslaget togs upp i ett möte med Benny Wennberg, vd för Borgholms Energi AB, Kenneth Hallberg, fastighetschef på Borgholm Energi AB och diverse medlemmar i Runstens intresseförening. Det visade sig att Benny och Kenneth var mycket positiva till förslaget.

– Tanken är väl att vi i alla fall ska kunna få ihop intresseanmälningar så vi kan bygga åtminstone sex lägenheter, tre bostäder med två lägenheter vardera, säger hon.

För att detta ska ro i land behövs alltså gott om annonseringar och mycket information. Men hon nämner också att hon vet att efterfrågan finns och att det inte bara gäller seniorer. Många unga familjer är säkert intresserade, speciellt om skolan får vara kvar.

– Det vi snackar om är bostad för både ung och gammal, och jag har mycket stora förhoppningar, avslutar Gun-Britt hoppfullt med.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.