Annons
Nyheter

Husvagnsägare skall ersättas efter övernitisk bilprovning

Nyheter • Publicerad 21 december 2006

FÄRJESTADEN

En färjestadenbo fick sin husvagn felaktigt underkänd av Bilprovningen. Nu får husvagnsägaren ett skadestånd på drygt 6 000 kronor.

Annons

Det var i oktober 2004 som färjestadenbon råkade ut för den övernitiske besiktningsteknikern, vilken underkände hans husvagn med hänvisning till att det saknades tryckprovsintyg av dess gastank.

Nu har dock Bilprovningen fått bakläxa av Justitiekanslern, JK, som anser att det var fel att underkänna husvagnen på dessa grunder, något som även Vägverket håller med om.

BEKLAGAR DRÖJSMÅLET

Husvagnsägaren skall därför ersättas för det onödiga tryckprovet som han blev tvungen att göra, liksom för resekostnader och efterkontroll. Sammanlagt rör det sig om 6 206 kronor, konstaterar JK, som avslutar ärendet med att beklaga att avgörandet dröjt så länge.

För färjestadenbon lär det dock vara välkomna julklappspengar, trots dröjsmålet, och framför allt skall ju rätt vara rätt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons