Annons
Nyheter

Hundägaren från Sandvik-dramat fri

Nyheter • Publicerad 31 juli 2009

Under gårdagen släpptes ägaren till de hundar som löpte amok i Sandvik.

– Hon är fortfarande misstänkt och kommer att åtalas, säger åklagare Magnus Ling efter avslutad häktningsförhandling.

Annons

I hundattacken bets flera personer. Dessutom skadades en person när han försökte stoppa kvinnan från att lämna platsen.

Dagen efter tumultet i Sandvik anhölls hundägaren för att under gårdagen (fredag) begäras häktad, vilket Kalmar Tingsrätt efter en utdragen förhandling nekade till.

– Som jag förstod det ansåg tingsrätten häktning som inte proportionerlig till de brott hon misstänks för, berättar åklagare Magnus Lind och misstänker kvinnan i första hand för misshandel samt försök till grov misshandel.

– Dessutom finns misstankar om skadegörelse och stöld.

Bakslaget för åklagarmyndigheten i tingsrätten innebär att förundersökningen mot hundägaren tappar fart.

– Men den fortsätter, misstankarna kvarstår och det kommer att bli åtal, säger Magnus Ling.

Flera personer har kontaktat Ölandsbladet efter torsdagens artikel om hund-tumultet i Sandvik.

Från Grankullavik kommer följande rapport:

– Hon släppte lös hundarna där i naturreservatet och folk skrek av oro längre bort. Till dem ropade hon bara tillbaka att ”Det är lugnt!”

Några ungdjur lufsade mot mig och verkade ganska oregerliga. Jag gestikulerade åt henne att ta hand om djuren men hon brydde sig inte ett dugg, berättar en säsongsboende för Ölandsbladet.

Annons

– Jag var där för att fotografera ovädersmoln var bara att packa ihop kamerorna och åka hem. Hundarna drällde överallt. Tur jag inte gjorde ytterligare försök att lägga mig i hennes djurhållning, av döma av artikeln idag, fortsätter han.

SKRAJA

En borgholmsbo berättar att hon skrämts av hundarna.

– Den här kvinnans bil stod parkerad i Borgholm och jag råkade gå förbi och hundarna i bilen var galna, väldigt aggressiva. Det kändes som en tidsfråga innan de skulle ta sig ut genom den ganska långt nedvevade rutan. Jag ringde polisen, folk var skitskraja.

KAN HÄMTA

HUNDARNA

Polisen i Kalmar kommer att utreda hundarnas vidare öde.

– Det finns inget förvaltningsärende på hundarna i dag, men vi kommer att starta ett, säger Anna Kahl-Thunberg på polishuset i Kalmar.

Vilket innebär att kvinnan nu kan hämta sina hundar hos den veterinär de lämnades hos utan att polisen kan stoppa henne?

– Eftersom det inte finns något ärende och följaktligen inget beslut om att omhänderta hundarna så är det så, bekräftar Anna Kahl-Thunberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons