Nyheter

Hotar polisanmäla kommunen

Nyheter • Publicerad 9 januari 2008

NORRA ÖLAND

En anonym person överhopar Borgholms kommun med anmälningar gällande vanvård av djur. Nu hotar brevskrivaren även att anmäla kommunen.

Under flera års tid har anmälaren påtalat att en lantbrukare på norra Öland vanvårdar sina djur genom att låta dem gå utomhus utan vare sig mat eller vatten. Men påståendena är helt grundlösa, menar djurskyddsinspektör Anette Nygren.

– Vi har varit där flera gånger och det finns inget att anmärka på, intygar djurskyddsinspektören.

GÅR EJ ATT BEMÖTA

Att anmälaren fått för sig att djuren lider brist på mat och vatten tror Anette Nygren beror på att fodret inte syns från vägen. Och att de går utomhus är heller inga konstigheter. Det kallas för lösdrift, upplyser hon. Så djuren verkar inte vara i någon fara. Däremot riskerar kommunen att polisanmälas, åtminstone hotar brevskrivaren med det.

– Nackdelen med en anonym anmälan är att den inte går att bemöta, konstaterar Anette Nygren, som tror att någon helt enkelt har ett horn i sidan till den utpekade lantbrukaren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.