Annons
Nyheter

Högljutt festande fall för regeringen

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2009

Ett bråk som rör en markremsa på 25 meter mellan några stugägare och en camping i Mörbylånga kommun har baxats ända upp till regeringen.

I somras antog Mörbylånga miljö- och byggnadsnämnd en detaljplan som gjorde det möjligt för en camping att förenkla driften och bättre utnyttja sina ytor. En markremsa på cirka 25 meters bredd (i anslutning till campingen) öppnades för campingverksamhet med tält och husvagnar. Området fick dock inte bebyggas.

Annons

Detta beslut motsatte sig stugägare i området som befarade ökade störningar från campingen. Man överklagade kommunens beslut, men länsstyrelsen gick på kommunens linje. Från andra sidan bron påpekades att stugägarna, trots justeringen i detaljplanen, ändå hade en buffertzon på cirka 60 meter. De lagkloka på länsstyrelsens samhällsbyggnadsenhet påpekade bland annat att: ”planen inte kan anses medföra sådana olägenheter för de intressen som föreningen som sakägare har att bevaka att den på grund härav inte kan godtas.”

Stugägarna nöjde sig dock inte med detta beslut utan har nu tagit ärendet ända upp till regeringen (miljödepartementet).

Man anar foul play från campingägarnas sida som ”stadigt vill utöka sitt område på vår bekostnad.”

Dessutom hävdas det bestämt att:

”Campinggäster ofta är ett ganska högljutt festande folk, som åstadkommer hög ljudnivå.”

Och givetvis kämpar man därför för att behålla sin ursprungliga buffertzon. Något deltagande i det högljudda festandet verkar man inte vilja vara med om...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons