Nyheter

Hjulen rullar på för familjeföretaget

Nyheter • Publicerad 7 mars 2011

FÄRJESTADEN

Det lilla familjeföretaget börjar bli stort.

I torsdags tog tre generationer Idensjö det första spadtaget till det som ska bli den nya däckverkstaden vid Ölandsbrofästet.

Företaget har för länge sedan växt ur de små lokalerna vid Storgatan i Färjestaden. När nu Mörbylånga Bostad AB köper den marken för sju miljoner kronor så täcker det nästan hälften av 15-miljonerssatsningen vid Möllstorpsrondellen.

– Man känner sig rik ena dagen och så nästa dag står man med mössan i handen hos banken igen, ler Mikael Idensjö, andragenerationen.

Det var Roy Idensjö som startade Däck Roy 1974.

– Då var det många som såg lite skeptiskt på en. Det var nog de som undrade vad det är var för skojare och banditer, om det gick att lita på, beskriver Roy Idensjö.

TRÖGT I BÖRJAN

I början gick det trögt för däckverkstaden. Det gick inte bara över en natt att få ölänningarna med sig. Men idag har det lilla enmansföretaget växt till att omfatta tio heltidsanställda, plus ytterligare tre säsongsanställda.

Roys son Mikael är den som numera basar över rörelsen. På senare år har också sonsonen Patrik fått allt större ansvar i familjeföretaget. Han har till exempel haft stor del i ritningarna till nybygget på 1620 kvadratmeter.

Yrkesvalet var kanske givet för tredje generationen Idensjö?

– Jag valde det själv, försäkrar Patrik, leende.

– Under pistolhot, förstås, skjuter Mikael in.

Med den nya däckverkstaden öppnas nya möjligheter. Firman kan hålla med större förråd, utrymmet för arbetarna blir mycket bättre och närheten till Kalmarområdet är en fördel både när det gäller leveranser och att nå en större kundkrets.

ATTRAKTIVT OMRÅDE

Den nya däckverkstaden kommer att stå klar i september. Mer redan har det nya läget fört med sig goda ting

– Vi kom precis överens med Nybro Transport, ett av de allra största åkeriföretagen. Det hade vi inte gjort utan det nya läget, avslöjar Mikael.

Den nya däckverkstaden blir i första hand grannar med Netto och Tvättcenter. Men det finns fler tomter som Mörbylånga kommun gärna besätter.

– Vi har flera intressenter som vi för diskussioner med. Det är inget klart än, men det är ett jätteattraktivt område och ett starkt komplement till Köpstaden, säger Bengt Johansson, projektledare vid Mörbylånga kommun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.